Zuiveringszout

De meeste mensen hebben niet in de gaten dat hun lichaam verzuurt door hetgeen ze eten.
Met zuiveringszout kan men dit eenvoudig voorkomen door de pH in het lichaam beter in balans te houden. 
Een magische alleskunner

Ingrediënt in veel recepten
Gezond voor lijf en leden
Gemak in het huishouden
Onmisbaar en levensreddend

Een vis is zo gezond als het water waarin hij zwemt


Zuiveringszout is niet hetzelfde als soda of bakpoeder
Als eerste:  Zuiveringszout staat ook bekend als baking soda, baksoda, bicarbonaat, natrium bicarbonaat, dubbelkoolzure soda of E500(II)
Chemische naam: NaHC03 – Natriumwaterstofcarbonaat.
Zuiveringszout is een minerale stof met de chemische samenstelling NaHCO3 en is een verbinding tussen één deel natrium en twee delen waterstofcarbonaat  (= bicarbonaat).
Zuiveringszout bindt zuren.
De zuren worden door die chemische reactie geneutraliseerd.
Bij de reactie van baking soda met zuren komt koolzuur vrij.
Dit koolzuur zorgt voor de rijzende werking van baking soda.
Het scheikundig element Na is in het Nederlands natrium (zout) en wordt in het Engels sodium genoemd.
In contact met een zuur, ontstaat er een chemische reactie waarbij CO2 en water aangemaakt wordt.
Natrium bicarbonaat is een basisch zout.
Het bi wil zeggen dat er twee maal zo veel carbonaat als natrium in de stof voorkomt.